XV. ročník Memoriálu Ing. S. Sobotky - 12.10.2024

13.10.2024 19:45

V sobotu 12.10.2024 byl budíček nastaven nejpozději na 6:00. Proč? Naši plavci totiž museli dorazit včas do Berouna, kde se konal 15. ročník Memoriálu Ing. Slavoše Sobotky. Zúčastnili se ho: Rozárka Jeníková, David Křenek, Kryštof Křenek, Lucka Musilová a Anička Sajdlová.

V berounském bazénu se sešlo 14 oddílů a více než 130 plavců z celé republiky, kteří změřili síly ve více než 700 startech. Všichni závodníci obdrželi od pořadatelů bílá trička s nápisem "15. ročník Memoriálu Ing. Slavoše Sobotky" a propisku. Milé gesto, díky kterému se všichni už těší na návrat do Berouna (nejen pro trička). Závody odstartovaly přesně v 9:00 nástupem rozhodčích a bylo se na co dívat.

Z pohledu Aničky to byla další úspěšná závodní sobota plná medailí a osobnch rekordů. Na 200 m prsa zlepšila svůj čas o neuvěřitelných 14 sekund a zaslouženě získala zlato. Druhou zlatou medaili přidala na nejkratší prsové trati - 50 m, kde ji nový osobní rekord utekl o pouhých 5 setin. Zlatý hattrick zkompletovala na 100 m prsa, i když jí OR tentokrát unikl o necelou vteřinu. Její úspěchy tímto neskončily! Na 50 m motýlek vybojovala bronz a zlepšila svůj OR. Poslední start Aničky byl na 100 m polohový závod, kde si opět zlepšila čas o 4 sekundy, avšak kvůli spojení starších a mladších žákyň pohár nezískala. Za to byla nejlepší ve své kategorii 2012-2013. Výborně Ani, skvělá práce!

Podobně úspěšná byla i Rozárka, která si stejně jako minulou sobotu v Kutné Hoře třikrát vystoupala na stupně vítězů, pokaždé na prsových tratích. Nejlépe ji vyšla dvoustovka, kde získala stříbro a nový osobní rekord. Na poloviční trati, 100 m prsa, také vybojovala stříbro, ale osobní rekord tentokrát utekl o 3 desetiny. Sprint na 50 m není Rozárky oblíbená disciplína, ale i tak si odváží bronzovou medaili. Skvěle! Jen tak dále!

Kryštof dokázal třikrát zlepšit své osobní rekordy, konkrétně na 50 m prsa (o 3 sekundy), 100 m prsa (o 4 sekundy) a 50 m znak. Ve všech svých startech se umístil v TOP 10 mezi mladšími žáky. Lucka předvedla nejlepší výkon na 50 m znak, kde jí nový osobák utekl o 4 desetiny. Přesto se umístila na krásném 6. místě mezi staršími zákyněmi. David se musel vypořádat s velkou konkurencí mezi mladšími juniory, přesto se ve všech svých startech probojoval do TOP 10. Nejlepšího umístění dosáhl na 50 m P a 100 m P. Osobní rekord si zlepšil na 50 m M.

Velké díky panu Sajdlovi a panu Křenkovi za bezpečnou, pohodlnou dopravu na závody a zpět domů.

Všem plavcům gratuluji a děkuji za úsilí, které v každém startu předvedli! Do nejdůležitejších závodů sezóny zbývá ještě několik týdnů, což znamená dostatek času na trénování a zlepšení.

Klárka

výsledky XV. ročník Memoriálu

Fotogalerie (klikněte na společnou fotku)