KZS Mladá Boleslav 19.10.2024

19.10.2024 23:00

V sobotu 19.října naši plavci nelenošili a odjeli na poslední kolo KZS do Mladé Boleslavi. Za náš oddíl k závodu nastoupilo 14 plavců, aby poměřili síly s konkurencí ostatních plaveckých oddílů a mohli se svými časy kvalifikovat na krajské závody.

Náš oddíl reprezentovali: Laura Hrbková, Rozárka Jeníková, Honzík Kelyman, Kryštof Křenek, Karin MAtoušková, Lucka Musilová, Viki Nosková, Sárka Svatá, Anetka Šnajdrová, Emma Oliynyk, Dan Pergel, Kačka Pácalová, Anička Sajdlová, Mari Tlaskalová. Každý z jmenovaných nechal na bazéně všechny síly, které si s sebou přivezl.

Mezi trojlístek naší úspěšné dívčí výpravy patří: Anička Sajdlová, Rozárka Jeníková, Viki Nosková.

Anička se ze svých 6 startů nejlépe předvedla na kraulové a prsové 200, kde svůj osobní rekord posunula o nádherných 10 vteřin. Pro zlatou příčku si doplavala hned dvakrát, konkrétně na oblíbených sprinterských tratích 50 m P a 50 m VZ. Anička si z těchto závodů odváží osobní rekordy a 6 medailových umístění.

Rozárka si nejlépe vedla na sprinterské 50 znakem, kde dohmátla na stříbrné pozici. I Rozárka domů veze osobáky a doplnila je 3 medailovými umístěními.

Viki sice nezaplavala, tak výrazné osobní rekordy jako Anička, ale naše Viki si domů odváží nádherné 4 medailová místa.

Z chlapců se nejlépe dařilo našemu zkušenému Kryštofovi, který si nejlépe vedl na 50 m P. Na této trati si doplaval pro zlatou medaili, kterou doplnil 2 stříbrnými příčkami.

Naší nejodvážnější posilou se stala Anetka Šnajdrová, která si poprvé v životě stoupla na závodní startovní bloky. Předvedla krásné plavecké výsledky. Anetka se osvědčila na znakových disciplínách (50m a 100m). Jak sama popsala - bála se, klepala se před startem a nejtěžší chvilkou pro ni bylo získání první diskvalifikace. Kamarádi, trenérka ji nenechali samotnou a všichni se o Anetku postarali a podpořili. I její tatínek, který fandil z galerie.

Stejně jako v Kutné Hoře měla největší smůlu Lucka. Snažila se ze všech sil, aby předvedla to nejlepší, ale bohužel na vylepšení OR to nestačilo. Luci domů neodjela s prázdnou, díky snaze si vyplavala 4 medaile.

Medailistky Karin, Emma, Sárka i Mari neměly bohužel takové štěstí na medaile. Ve svých kategoriích měly silné soupeřky, ale i tak se nezvdaly. Nejvíce se dařilo Emmičce, která si domů odváží zlato, doplněné o stříbro. Karin, Sárka, Mari bojovaly ze všech sil a to se podepsalo na výsledcích, protože každá z nich odváží medailové umístění.

Dan, který byl jeden z nejmladší věkové kategorie těchto závodů, nepřenechal všechny medaile ostatním plavcům. Bojoval naplno a to se mu vyplatilo. Na 50 m VZ si dohmátl pro bronzové umístění.

Kačka bojovala na každém startu, ale medailová pozice ji vždy uplavala a to jen o pár vteřin, stejně jako Honzíkovi. Oba mají velkou pochvalu. Tohle pro ně byly jedny z prvních závodů a předvedly neskutečné výsledky.

Bez medaile, ale s nejvýraznějším osobním rekordem ze všech 14 plavců Lony, odjíždí Laura. O 16 vteřin posunula hranici svého osobáku na náročné trati 200 m prsa.

Naši plavci si na posledním kole KZS vedli skvěle. Nejen, že si odváží osobní rekordy (43), ale dohromady i 26 medailí - 4xZLATO, 12xSTŘÍBRO, 10xBRONZ.

Gratuluji všem plavcům za nádherné výkony a výsledky. Velké díky za příjemnou atmosféru a skvělou reprezentaci našeho oddílu!

Nikča Brázdová

Výsledky 19.10.2024

Fotoalbum (klikněte na fotku)