KZS Kutná Hora 5.10.2024

06.10.2024 10:00

V sobotu 5. října 2024 se naši plavci zúčastnili 3. kola Krajské základní soutěže, které proběhlo na bazéně v Kutné Hoře. Do soutěže nastoupilo 15 plavců z našeho oddílu, a jejich výkony stály za to!

Jmenovitě nás reprezentovali: Adél Beranová, Matěj Blažek, Laura Hrbková, Rozárka Jeníková, Jan Kelyman, Kryštof Křenek, Dominik Matouš, Karin Matoušková, Lucka Musilová, Viki Nosková, Emma Oliynyk, Dan Pergel, Kačka Pácalová, Anička Sajdlová a Mari Tlaskalová.

Nejlepší výkony předvedla Anička Sajdlová, výrobná sprinterka, která se zúčastnila 6 disciplín, v nichž připsala 6 výrazných osobních rekordů a vybojovala 3 zlaté a 3 stříbrné medaile. Zlato získala na 50m VZ, 50m P a 50m M.

Pozornost si zaslouží i Áďa Beranová, která z 6 startů překonala 5 osobních rekordů a stejně jako Anička si 6krát stoupla na stupně vítězů – získala 1 zlatou medaili, 2 stříbrné a 3 bronzové.

Do trojlístku nejúspěšnějších dívek ročníku 2012 patří Rozárka Jeníková, která si zapsala 2 osobní rekordy a vybojovala 3 třetí místa. Nejvíce se jí povedl start na 200 metrů znak, kde svůj osobní rekord zlepšila o úžasných 11 vteřin.

Z chlapců si vynikající výkony připsal Kryštof Křenek, který si domů odvezl kompletní sadu medailí – zlato, stříbro a bronz – a překonal 4 osobní rekordy.

Skvělé výkony předvedla Laura Hrbková, která získala 3 bronzové medaile a zároveň překonala 3 osobní rekordy. Zvláštní pochvalu si zaslouží za skvěle zaplavanou disciplínu 400 metrů volný způsob.

Další medailistkou je Viki Nosková, která obsadila 1. místo na 50m M a 2. místo na 50 m P. Také se může pochlubit 2 osobními rekordy.

Největší smolařkou závodů byla Lucka Musilová, které se před prvním startem roztrhly závodní plavky Carbony. Každý, kdo závodně plaval, ví, s jakým stresem musela následně absolvovat všechny disciplíny. Osobní rekordy jí sice utekly, ale jako útěchu si odnáší 4 medaile - 2 druhá a 2 třetí místa.

I čtyři naši nejmladší závodníci (ročník 2014) se dokázali prosadit na stupních vítězů. Znakařka Emma Oliynyk si odnesla celou sbírku (zlato 50m Z, stříbro 200m Z, bronz 50m P), k tomu ještě překonala 6 osobních rekordů. Dan Pergel si na náročné trati 200m znak vyplaval zlatou medaili v novém osobním rekordu a přidal další 4 OR. Kaťa Pácalová skončila třetí na 200m znak a její bilance činí 6 startů se 6 osobními rekordy. Karin Matoušková si odváží 3. místo na 400m VZ, přestože tuto disciplínu plavat nechtěla a měla z ní obavy. To vše ukazuje na její odvahu a bojovnost!

Tentokrát se bez medaile museli obejít Matěj Blažek, Jan Kelyman, Dominik Matouš a Mari Tlaskalová. Ale nikdo neodjel bez osobního rekordu, což je pro začátek sezóny ještě důležitější. Každý z nich navíc zjistil, na čem je třeba pracovat, aby se brzy dostali na stupně vítězů.

Naši plavci předvedli skvělé výkony, když vybojovali úctyhodných 33 medailí, z toho 8 zlatých, 10 stříbrných a 15 bronzových, a překonali 47 osobních rekordů. Tento výsledek je skvělým začátkem nové sezóny a potvrzuje, že se i letos máme na co těšit.

Všem plavcům gratuluji k jejich výsledkům a děkuji za skvělou reprezentaci našeho oddílu!

Klárka

výsledky Kutná Hora

Fotogalerie (klikněte na společnou fotku)