FC 2024 – Vítr ve vlasech (den čtvrtý)

21.08.2024 23:42

Noční megabouřenice, která se prohnala i nad střechou naší základny, byla ústředním tématem konverzace při snídani. Naštěstí dunění, blýskání a bubnování kapek odeznělo a všichni ten noční deficit v pohodě dospali a nic většího se neudálo.

Na programu dne bylo hned po ránu opět plavání, tentokrát zaměřené na polohovky a cvičení. A protože vody není nikdy dost a počasí se umoudřilo, po snídani jsme bušili na vrata loděnice. Připraveny byly paddleboardy a to pro každého plavce! Hodinka pádlování, dovádění, boje s větrem i kanoisty byla moc fajn a neodmyslitelně patří do programu FC.

Obědová pauza a příprava kol na odpolední cyklistiku směr Kersko. Moc hezká projížďka se zajímavým cílem na Hájence. Nepadla šípková, ani se zelím… Plavci si vystačili s kofolou a zmrzlinou.

Skupina starších plavců pak vyrazila na základnu oklikou přes Sadskou a Poděbrady. Mladší plavci pak poznávali krásy stezky podél Labe směr Kostomlátky a Písty. Ujetá vzdálenost ukázala po příjezdu průměrně 40 km.

Odpočinek, večeře ve formě oblíbených špaget a omáčky a pomalu se schylovalo k poslední fázi dnešních aktivit – beach volejbalu. Na obou kurtech to žilo a hrálo se až do setmění.

Zasloužená druhá večeře ve formě sladké palačinky přišla všem vhod. No a pak už jen dát do pucu sebe, pokoje, vynést odpadky… Zkrátka vše, co doma dělají všichni s velkým nadšením.

Teď už 99,9 % plavců spí a nabírá sílu na další, v pořadí již pátý den campu.  Bude náročný, ale i celý, poslední.

Dobrou noc všem!

(mh)

Fotogalerie dne