FC 2024 – Nymburští - bojovní lachtani (den šestý – poslední)

23.08.2024 17:29

Po přečtení titulku si většina říká, co je to za přirovnání – plavci a lachtani? 

Ale blízko, blizoučko k tomu však dnes bylo!

Však hezky popořadě. 

Ráno se vstávalo po včerejším běhu o poznání hůře, ale co, je to poslední na campu a tak dělám navenek, že vlastně nic nebolí.

Snídaně se stejnou nabídkou dvou obchodních řetězců z nymburské periférie a zanedlouho poté, již cvakání přezek inline bruslí. Jedeme se rozloučit na Chvalovice a také vyzkoušet druhou část stezky za mostem. Ti, co sotva pletou nohama, se po jistotě vrací cestou stejnou, někteří i zkratkou přes Tyršák.

Svačina CDD (co dům dá) a balíme plavky. Poslední plavecký trénink.  Máme ale štěstí, že na SC opět dorazila početná skupina vodních pólistů, kteří mají nejen hromadu origo míčů, ale také robusní brány dovezené přímo z Podolí.

Slovo dalo slovo a paní trenérka svoluje k zápůjčce čehokoli. Čepice nám sice nesedí, ale vše ostatní je ok. Po rozplavání už fixujeme brány a jedeme průpravu před vlastním zápasem.

Zahajovací hvizd a tým Ondry vyráží na tým Davida. A naopak, pak první branka, druhá třetí..Střílíme, plaveme a bavíme se.

Ve finále je jedno, kdo vyhrál, šlo o to si něco nového vyzkoušet a užít!

Prima oběd ve stylu klasické bomby paní kuchařky u všech plavců urychlil převlékání po bazénu.

Vůně ku-řízků a amerických brambor voní celou základnou a vychlazená Coca Cola na stole je pomyslnou třešničkou.  Je jasné, že z oběda nezbylo vůbec nic.

A tím končí pohádka o Fitness Campu 2024.

Psát o balení, úklidu a vyhlížení rodičů asi netřeba…

Ještě pár slov díků na závěr. Věřte, že není vždy jednoduché vše připravit a zorganizovat. Naštěstí jsem obklopen lidmi, kteří fandí těmto aktivitám, rádi pomohou a obětují své osobní volno pro druhé.

A tak velké díky Klárce Kotrmanové za přípravu a vedení campu, mé mamince za výtečnou kuchyni a plavcům i všem rodičům za aktivitu či podporu našich aktivit. Moc si toho vážíme!

Věřte, že je to úžasný pocit, končit camp a zamykat bránu základnu s vědomím, že se plavcům líbilo, vše vyšlo dle představ a všichni se ve zdraví vrací domů!

Díky všem!

Michal Hrstka

Fotogalerie dne