FC 2024 – I Tyrš by dnes zajásal! (den třetí)

20.08.2024 23:41

Ráno po opravdu famózním úplňku bylo překvapivě úplně obyčejné a všichni plavci ho úspěšně zaspali.

Klasicky do krámu pro rohlíky a pár drobností s nálepkou Kinder. Což v souvislostech znamená jasné odměny pro vítěze závodů. Ale nepředbíhejme!

První tréninkovou jednotkou bylo dnes překvapivě plavání s cílem zaměřit se jednak na vytrvalost, ale i techniku a práci nohou a paží. Cíl splněn a plavci kožení.

Po svačině byla chvilka a na zajímavá strečinková a posilovací cvičení i ve dvojicích. Fotky vám napoví víc. Na závěr tohoto bloku Klárka zařadila i jógová cvičení a sestavu „ Pozdrav Slunci“.

Dobrý oběd od paní kuchařky a zasloužený polední klid jsem po druhé odpolední, vyměnili za popobíhání, skákání a soutěžení  na atletickém stadionu SC Nymburk.  Nasazení všech bylo při testech téměř neunavitelné a díky za to!

Odpolední svačina a po osobním volnu ještě obutí do bruslí a nástup na nový, krásný asfaltový povrch na cyklostezce u elektrárny.  V minutovém intervalu vyráželi plavci na rychlostní kilometr, který prověřil nejen jejich techniku bruslení, ale i vytrvalost či odvahu.  Nejrychlejší borci se dostali s časem pod 3 minuty.  Vítězná dvojice s TOP časem okolo 3:00 min. – Nikča a Petr. Gratulujeme!

Večeře, osobní volno a pak naleštit softbalové pálky, naskočit na kola a přesunout se na Veslák. Tam proběhl nácvik a také průpravná hra softbalu. Pro Davida a Ondru poprvé v roli kapitánů a koučů. Poprvé bylo i pro některé plavce mladších ročníků. Všichni se ale snažili a jejich úsilí se promítlo v těsných rozdílech v autech i bodech.

Na závěr jsme ještě chvilku poseděli v areálu a dali si točenou limonádu či malou zmrzlinu a popovídali s Karpim, dalším nestorem našich táborů a campů, který nás přijel navštívit i s dcerou Dorotkou.

Večerní přesun krásně osvětlené kolony kol podél Labe zpět na základnu, druhá večeře, hygiena a uspávání.

Na jedno „obyčejné“ úterý zážitků na maximum!

(mh)

Galerie dne (klikněte na foto)